'Koeman jaagt op Feyenoorder en informeert bij Van Geel naar vraagprijs'
Transfer wellicht al in de winter

'Koeman jaagt op Feyenoorder en informeert bij Van Geel naar vraagprijs'

28-01-2015 07:50
3

De geruchten over een vertrek van Tonny Vilhena worden met de dag heter. De jonge Feyenoorder wordt sinds deze week in verband gebracht met Southampton, waar Ronald Koeman inmiddels serieus werk van de transfer maakt.

Volgens The Daily Mail heeft Southampton inmiddels met de clubleiding van Feyenoord om de tafel gezeten om een transfer van Vilhena te bespreken. Het twintigjarige talent heeft nog een contract tot de zomer van 2016, waardoor zijn club niet al te hoog in de boom kan gaan zitten.

De zaakwaarnemer van Vilhena gaf eerder nog aan dat zijn cliënt het seizoen in De Kuip afmaakt, maar volgens de boulevardkrant heeft Southampton toch naar de vraagprijs geïnformeerd. Koeman werkte de afgelopen jaren al succesvol met de middenvelder samen. Vilhena was twee jaar lang een vaste basisklant, maar is onder Fred Rutten gedegradeerd tot bankzitter.

Mogelijk dat een transfer van Vilhena afhangt van de toekomst van Jack Cork. De middenvelder wil zijn contract bij Southampton niet verlengen en geniet na dit seizoen een transfervrije status. Als Cork bij dat standpunt blijft, wil Koeman koste wat het kost Vilhena snel naar The Saints transfereren.