Miljoenenaanwinst Twente staat op: Het is een droom die in De Kuip te veroveren
"We hebben tegen AZ laten zien hoe graag we die beker willen winnen"

Miljoenenaanwinst Twente staat op: "Het is een droom die in De Kuip te veroveren"

28-01-2015 08:18
1

Met twee puntgave doelpunten en één assist had Hakim Ziyech dinsdagavond bij FC Twente een groot aandeel in de 3-0-bekerwinst op AZ. De ploeg van trainer Alfred Schreuder schaarde zich daarmee bij de laatste vier van het nationale bekertoernooi. Ziyech droomt al van een finale in De Kuip.

Het publiek zong Ziyech terecht hartstochtelijk toe bij de publiekswissel die hij tien minuten voor tijd kreeg. "Het was mooi dat onze supporters zo enthousiast reageerden op deze wedstrijd", zei de Nederlander van Marokkaanse afkomst na afloop. "Het gaat de laatste weken een beetje moeizaam bij ons. Daarom was het goed dat we tegen AZ eigenlijk al vanaf de eerste minuut de baas waren op het veld. En dat de fans vanaf de aftrap achter ons hebben gestaan."

De pas 21-jarige Ziyech is geen man van veel woorden. Om een cliché te gebruiken: hij laat liever zijn voeten spreken. Beide voeten wel te verstaan. Zijn eerste doelpunt maakte hij met rechts, zijn tweede met links. Beide treffers waren regelrechte juweeltjes. Van afstand krulde hij twee keer de bal achter de volstrekt kansloze AZ-doelman Esteban.

"Ze zaten er lekker in", vond ook de verder uiterst bescheiden man van vier miljoen euro. Dat was het bedrag dat FC Twente vorig jaar zomer naar Heerenveen overmaakte om de 'nummer 10' voor vier jaar naar Enschede te halen. "Natuurlijk is het voor mij fijn dat ik een bijdrage aan deze overwinning heb kunnen leveren, maar het was toch vooral een teamprestatie. We waren als ploeg echt op zoek naar zo'n wedstrijd waarin bijna alles klopte."

Ziyech heeft geen passend antwoord op de vraag waarom het bij FC Twente dit seizoen lang niet altijd klopt. "We hebben een betrekkelijk jonge ploeg", zocht hij naar een verklaring. "We zijn nog volop in ontwikkeling. Dat proces kost tijd. Misschien wel het grootste pluspunt van vanavond was dat we nu niet verslapten nadat we op voorsprong kwamen. We bleven jagen en geconcentreerd. Ook toen we een paar kansen misten. Deze lijn moeten we zien vast te houden."

Een zo hoog mogelijke klassering in de eindstand van de competitie is daarbij uiteraard belangrijk, maar het ultieme doel van FC Twente is dit seizoen toch het winnen van de beker. Zeker nu PSV, Ajax en Feyenoord al zijn uitgeschakeld. Ziyech: "We hebben tegen AZ laten zien hoe graag we die beker willen winnen. Voor iedere speler is het een droom die in De Kuip te veroveren." (ANP)