Twente swingt als vanouds: Een heerlijke voetballer, dat laat hij vandaag zien
"Het pakt gewoon goed uit"

Twente swingt als vanouds: "Een heerlijke voetballer, dat laat hij vandaag zien"

28-01-2015 08:52

FC Twente wervelde dinsdagavond als vanouds en dat gebeurde niet in het gehate 5-3-2-systeem. Alfred Schreuder was voor het bekerduel met AZ (3-0) teruggegaan naar 4-3-3 en dat deed Luc Castaignos zichtbaar goed.

De spits, die één keer scoorde, wilde na het duel niet al te veel over de systemen kwijt. "Dat is iets wat je aan de trainer moet vragen", zei hij bij FOX Sports. Toch liet de aanvaller doorschemeren dat hij zich prettig voelde met twee aanvallers om zich heen. "Vandaag pakt het goed uit. En als het niet goed uitpakt, zeggen we weer dat we in een ander systeem moeten spelen. Het pakt gewoon goed uit. Als we zoals in het begin vooruit durven verdedigen, dan komt iedereen in zijn kwaliteit te spelen."

Castaignos genoot ook van de samenwerking met Hakim Ziyech, goed voor twee treffers en de assist op Castaignos. "Ziyech is een heerlijke voetballer", aldus de Rotterdammer. "Je weet dat hij een fantastisch linkerbeen heeft en nu blijkt hij ook al een geweldig rechterbeen te hebben. Je weet dat het een speler is met heel veel techniek en veel balgevoel, dat laat hij vandaag zien."