Costa is na trieste actie 'misdadiger van Chelsea': Die kerel op tv is gek
"We weten hoe gek hij op mij en op Chelsea is"

Costa is na trieste actie 'misdadiger van Chelsea': "Die kerel op tv is gek"

28-01-2015 09:09
13

In Engeland is ophef ontstaan over enkele acties van Diego Costa. De spits van Chelsea ging dinsdagavond in de League Cup-wedstrijd tegen Liverpool tot tweemaal toe op het been van een tegenstander staan. Emre Can en Martin Skrtel waren het slachtoffer.

Costa ontsnapte bij beide overtredingen aan een rode kaart. Dat vond Brendan Rodgers zeker. "Costa heeft een grillig kantje. Wat hij ten opzichte van Emre deed, was niet goed. Bij Skrtel gebeurde min of meer hetzelfde. Hij heeft dat helemaal niet nodig. Dat is het trieste, hij is een speler van wereldklasse", zei de manager van Liverpool na de uitschakeling in de verlenging. 

Collega José Mourinho was een heel andere mening toegedaan. "Het gebeurde per ongeluk", zei de Portugees. "Costa kijkt naar de bal en gaat dan wat ongelukkig op een been staan." De oefenmeester hekelde daarnaast de heren analytici en specifiek Jamie Redknapp, die een hetze tegen Costa zou voeren.

"Op televisie wordt een campagne gevoerd tegen Chelsea en mijn spits Diego Costa, die soms als een misdadiger wordt neergezet. Die kerel op tv is gek", aldus Mourinho over Redknapp, die niet serieus genomen zou moeten worden. "We weten hoe gek hij op mij en op Chelsea is."