AZ en Van den Brom gooien roer om en sturen ook derde aanvaller weg uit Alkmaar
Grote schoonmaak afgerond

AZ en Van den Brom gooien roer om en sturen ook derde aanvaller weg uit Alkmaar

28-01-2015 09:38
11

AZ heeft woensdag Raymond Gyasi verhuurd aan Roda JC. De aanvaller was overbodig in Alkmaar en maakt het seizoen af bij de Limburgers, de nummer twee van de Jupiler League.

Roda maakte de komst van Gyasi woensdagochtend wereldkundig. De twintigjarige aanvaller volgt het spoor van zijn broertje Edwin, die eerder deze maand Heracles Almelo voor Roda verruilde. Gyasi doorliep de hele jeugdopleiding van AZ en tekende vorig jaar een contract tot medio 2016. Hij speelde zijn wedstrijden dit seizoen bij de beloften.

"Met Raymond hebben we nog meer mogelijkheden in onze aanval. Net als zijn broer is hij snel, behendig en inzetbaar als vleugelaanvaller", reageert directeur Will Collard op de clubsite van Roda. Gyasi moet wel nog medisch gekeurd worden.

Met de verhuur van Gyasi is de transformatie van AZ vrijwel afgerond. Van den Brom heeft definitief afstand gedaan van het 4-3-3-systeem van zijn voorganger Marco van Basten. Mikhail Rosheuvel vertrok vorige week naar SC Cambuur, Fernando Lewis werd verhuurd aan FC Dordrecht en Guus Hupperts mag nergens op rekenen door een vormcrisis.