VI: opmerkelijke ontwikkeling in top ADO zorgt voor nieuwe bron van onrust
Vrijwel gehele rvc wordt donderdag de wacht aangezegd

VI: opmerkelijke ontwikkeling in top ADO zorgt voor nieuwe bron van onrust

28-01-2015 10:38
8

Het lijkt dit seizoen geen moment rustig te zijn bij ADO Den Haag. De ploeg staat nog net op een veilige plek in de Eredivisie en de recent afgeronde Chinese overname zorgde ook voor veel twijfels. Daar bovenop komt het gedwongen afscheid van bijna de hele raad van commissarissen, donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Voetbal International meldt dat alleen Jan-Willem Wigt mag blijven. Hij zit namens de HFC (ledenraad) in de rvc. De rest van de commissarissen wordt donderdag de wacht aangezegd. De rvc ziet inmiddels zelf ook geen basis meer, omdat de beslissing al is uitgelekt. Het weekblad schrijft dat het 'een opmerkelijke ontwikkeling' is.

De gemeente Den Haag heeft namelijk een prioriteitsaandeel in de Residentieclub en dringt er pertinent op aan om continuïteit te hebben bij de beleidsbepalers. De rvc voerde volgens VI 'een consistent beleid, in tegenstelling tot de vele directeuren in de afgelopen jaren'. Grootaandeelhouder Mark van der Kallen en zijn compagnon Paul Beijersbergen maakten van ADO een prima Eredivisie-club zonder schulden.

Van der Kallen zal donderdag overigens ook afscheid nemen, omdat de overname door het Chinese United Vansen rond is. Eigenaar Hui Wang is naar verwachting ook aanwezig. Ondertussen is het geld dat ermee gemoeid is nog niet binnen. ADO staat op de vijftiende plaats en komt dit seizoen maar niet uit de onderste regionen weg. Versterking is gewenst in Den Haag, maar enkele dagen voor het verstrijken van de deadline wordt dat nog een lastig verhaal.