FC Utrecht overvallen: Geld, dat je keihard verdiend hebt, wordt ontnomen
Directeur wil niet zeggen of ton van 'Dortmund' de buit is

FC Utrecht overvallen: "Geld, dat je keihard verdiend hebt, wordt ontnomen"

28-01-2015 14:12
5

FC Utrecht is maandagavond opgeschrikt door een gewapende overval. De club probeert al enkele jaren financieel gezond te worden en het verlies van de buit daardoor een flinke klap in het gezicht.

Een persoon drong maandagavond het kantoor van stadion De Galgenwaard binnen, schrijft de NOS op de website. Onder bedreiging van een wapen moest de kluis geopend worden. Welk bedrag er buit gemaakt werd, is niet bekend. Voor FC Utrecht is niet alleen het feit dat er een overval was een domper. Dat er nu geld afhandig gemaakt is ook, omdat de Domstedelingen proberen de eindjes aan elkaar te knopen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik laat dan ook weten dat het een 'flinke tegenvaller' is. "We zijn op de goede weg om financieel gezond te worden", zegt Van Schaik tegen de NOS. "Als je dan op deze manier geld, dat je keihard verdiend hebt, wordt ontnomen, dan worden we daar flink door geraakt. Ongeacht welk bedrag het was, voor FC Utrecht is elke euro er één."

Van Schaik weigert te zeggen of de vangst van de overvaller de opbrengst is van de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Dat duel werd vorige week zeer goed bezocht en leverde FC Utrecht ruim een ton op.