De Tien: grootste talenten van dit moment

De Tien: grootste talenten van dit moment

29-01-2015 10:10
2

Er zijn talenten en er zijn hele jonge talenten. Maar wat zijn de tien grootste talenten van 21 jaar of jonger? Vandaag in De Tien spelers die een geweldige toekomst voor zich hebben. 

10. Martin Odegaard (Real Madrid)
Martin Odegaard (16) heeft pas net zijn contract getekend bij Real Madrid en de verwachtingen zijn behoorlijk hooggespannen bij dit Noorse 'wonderkind'. Dat mag ook wel, gezien alle Europese topclubs die aan het strijden waren om de jongste international van Noorwegen in te lijven.

9. Mauro Icardi (Internazionale)
Mauro Icardi (21) is momenteel een van de pareltjes die schittert bij Internazionale. De spits, die ook uitkomt voor Argentinië, wist de Nerazzurri in een moeilijke periode vaak de juiste weg te wijzen.

8. Marquinhos (Paris Saint-Germain)
Ondanks zijn jonge leeftijd is er voor Marquinhos (20) nog altijd een plaats weggelegd in het elftal van Paris Saint-Germain. Dat is best knap, als je moet opboksen tegen sterverdedigers als Thiago Silva en David Luiz. 

7. Ross Barkley (Everton)
Ross Barkley (21) mag dit seizoen, mede door het afstaan van zijn positie aan Samuel Eto'o, dan wel een moeilijke periode doormaken, de Engelse middenvelder was met name vorig seizoen van grote waarde voor Everton. Met het vertrek van Eto'o naar Sampdoria is de kans echter groot dat Barkley binnenkort weer op zijn eigen positie uit de voeten kan. Wie weet wat dat dan weer oplevert.

6. Memphis Depay (PSV)
Memphis Depay (20) is met zijn acties en doelpunten wekelijks van grote waarde voor PSV. De jonge aanvaller ligt op titelkoers met de Eindhovense club en speelde tevens een goed WK in Brazilië. Dat is ook de internationale top niet onopgemerkt gebleven. 

5. Julian Draxler (Schalke 04)
Julian Draxler (21) behoort nog altijd tot een van de toptalenten bij Schalke 04. Tot dusver heeft de jonge Duits international, en buitenspeler, al ruim honderd wedstrijden voor Schalke 04 achter zijn naam staan, waarin hij zeventien keer het net wist te vinden. 

4. Aymeric Laporte (Athletic Bilbao)
Aymeric Laporte (20) mag dan weliswaar nog geen officiële wedstrijd voor het Franse elftal hebben gespeeld, de centrale verdediger is inmiddels een vaste waarde bij Athletic Bilbao. 

3. Raphaël Varane (Real Madrid)
Vorig seizoen wist Raphaël Varane (21) met Real Madrid de Champions League te winnen. De centrale verdediger geniet belangstelling van alle grote Europese topclubs en speelde tot nu toe al zeventien wedstrijden voor het Franse nationale elftal, waaronder een sterk WK in Brazilië. 

2. Raheem Sterling (Liverpool)
Raheem Sterling (20) is dit seizoen dé man bij Liverpool en wordt gerekend tot een van de sleutelspelers in het Engelse nationale elftal. Met de leeftijd van Sterling in acht genomen, kan het haast niet anders dan dat de aanvaller een mooie toekomst tegemoet gaat.

1. Paul Pogba (Juventus)
Paul Pogba (21) had een moeilijke start in de jeugd bij Manchester United, maar staat nu bekend als de groeibriljant van Juventus. De middenvelder speelt zich wekelijks in de kijker, won drie keer achter elkaar de Serie A en is een vaste waarde in het Franse nationale elftal.