Nederlandse UEFA-bestuurder wil steun van de politiek: Het is vreselijk
ADO-directeur geeft Van Praag weinig hoop

Nederlandse UEFA-bestuurder wil steun van de politiek: "Het is vreselijk"

28-01-2015 18:54

UEFA-bestuurder Maarten Fontein heeft de politiek geadviseerd om de FIFA-verkiezing alert te volgen. Volgens de directeur van ADO Den Haag moet er ingegrepen worden indien Sepp Blatter aanblijft als voorzitter van de wereldvoetbalbond.

Fontein verwacht dat Michael van Praag weinig kans maakt om Blatter op te volgen. "Maar je moet een statement maken, want hij heeft nog maar vier maanden. Het is heel belangrijk dat hij overal bekend wordt", luidt zijn reactie tegenover BNR. "Het is een heel vertrouwd figuur in Europa die zeer hoog wordt aangezien en ik denk dat het heel goed is dat hij kandidaat is."

In zijn optiek is het jammer dat er meer dan één tegenkandidaat is. "Er wordt een statement gemaakt, maar het helpt Blatter alleen maar sterker in het zadel, want hoe meer kandidaten, hoe kleiner de kans dat één van hen het wordt. Je krijgt de vijf Europese kandidaten nooit op één lijn. Dat is het grote probleem van de UEFA en daar maakt Blatter handig gebruik van; als hij Afrika en Azië bij elkaar heeft, zit hij weer in het zadel."

"Stel dat sterke clubs of sterke landen op een gegeven moment samengaan, dan maak je op een gegeven moment een punt. Het is vreselijk, dus als het niet werkt en je kunt de reglementen niet veranderen, dan moet de politiek ingrijpen, aldus Fontein, die Van Praag naar eigen zeggen gerust een handje wil helpen.