Fans te kakken gezet door United; schorsing seizoenkaarthouders dreigt
"Ik vind het ongelooflijk dat de club zo met loyale supporters omgaat"

Fans te kakken gezet door United; schorsing seizoenkaarthouders dreigt

28-01-2015 20:39
4

Manchester United-supporters worden mogelijk geschorst. Inderdaad, geschorst. De seizoenkaarthouders die namelijk geen ticket kopen voor de bekerwedstrijd tegen Cambridge mogen niet naar de wedstrijd tegen Sunderland.

Het United van manager Louis van Gaal speelt op 3 februari de replay in de FA Cup tegen het nietige Cambridge. Het eerste duel eindigde in 0-0, waardoor een replay nodig is. Fans van de club worden verplicht een toegangsbewijs te kopen. Als zij dat niet doen, zijn ze niet welkom bij het duel met Sunderland.

Wedden

Meer odds

De club heeft inmiddels de supporters die nog geen kaart voor de bekerwedstrijd hebben aangeschaft schriftelijk gewaarschuwd. United heeft een speciaal systeem, waarin seizoenkaarthouders verplicht wordt om ook tickets voor bekerduels te kopen. Uitzondering op die regel zijn duels om de Capital One Cup (League Cup) en wedstrijden voor de zestiende finales van de FA Cup.

Fans zijn het als vanzelfsprekend niet eens met dit beleid. "Ik vind het ongelooflijk dat de club zo met loyale supporters omgaat", vertelt één van hen aan Daily Mail. "Om eerlijk te zijn wil ik uit principe de wedstrijden tegen Cambridge en Sunderland aan me voorbij laten gaan." Een United-woordvoerder blijft desondanks bij het standpunt van de club.