Over 'lulletje lampenkatoen' Cillessen: Je bent uitgerust met een babyface
"Je bent een lulletje lampenkatoen, daar kun je verder niets aan doen"

Over 'lulletje lampenkatoen' Cillessen: "Je bent uitgerust met een babyface"

28-01-2015 22:10
30

Jasper Cillessen moet het flink ontgelden. Diverse analytici lieten hun licht schijnen over de doelman van Ajax, die het tijdens De Klassieker aan de stok had met Feyenoorders Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra. Ook Hugo Borst doet nu een duit in het zakje.

"Beste Jasper, je bent een lulletje lampenkatoen, daar kun je verder niets aan doen. Je bent uitgerust met een babyface, er wil maar geen baard groeien op jouw serene engelachtige gezichtje. Maar dat betekent niet dat je je moet gaan gedragen als een man met een baard door ferme dingen te roepen", citeert AT5 uitspraken van Borst in De Betweters.

"Het was bespottelijk, het was lachwekkend. Je privéoorlogje met de volslagen overbodige en onbelangrijke Kazim-Richards, die jou overigens nog heeft geholpen op de doellijn, dat moet je niet doen", stelt Borst vervolgens.

Edwin van der Sar zou het voorbeeld van Cillessen moeten zijn, vindt Borst. "Hij straalt juist rust uit, ook hij was ooit een lulletje lampenkatoen maar maakte daar uiteindelijk zijn kracht van. Je bent een briljant goede keeper, bezondig je niet aan grootspraak."