'In vier weken alles weggegooid wat we voor de winterstop hebben opgebouwd'
"We zijn in drie weken tijd een dolend elftal geworden"

'In vier weken alles weggegooid wat we voor de winterstop hebben opgebouwd'

28-01-2015 23:30
5

Roda JC Kerkrade verloor woensdag kansloos met 1-4 van Excelsior in strijd om een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi. Trainer René Trost zag dat zijn team in de voorbije weken 'alles weggooide'.

De uitschakeling in de KNVB beker, na het eerdere succes tegen PSV (3-2), kwam hard aan bij de oefenmeester van Roda. "Ik heb hier geen verklaring voor. Dit heeft niets met voetbal te maken, maar met een stukje passie", aldus Trost tegenover FOX Sports, geciteerd door VI.

De coach vond dat zijn team 'dramatisch verdedigde'. "We zijn nu bijna vier weken bezig in 2015. Je moet constateren dat je in die vier weken alles hebt weggegooid wat we voor de winterstop hebben opgebouwd. We zijn in drie weken tijd een dolend elftal geworden dat op deze manier een vogeltje voor de kat is. Een heel wrange constatering, maar zo is het wel."

Trost is de fraaie bekerzege op PSV alweer vergeten. "Dat zegt mij niet meer zoveel. We geven niet thuis op het moment dat het echt om de knikkers gaat", vindt de Roda-trainer. "Ik zit op de bank bijna elke minuut na te denken, zeker de laatste weken. Het zijn niet de meest prettige tijden, maar op de één of andere manier zal je dit toch moeten omdraaien. Er moet in die groep weer iets ontstaan zoals het bij tijd en wijle vóór de winterstop was."