Bekerloting levert streekderby en zeer tevreden Groningen-supporters op
FC Groningen treft Excelsior in eigen huis, dankzij De Leeuw

Bekerloting levert streekderby en zeer tevreden Groningen-supporters op

28-01-2015 23:23
15

FC Groningen-speler Michael de Leeuw verrichtte woensdag de loting voor de halve finales van de KNVB beker. Hij bracht de fans van zijn club in extase door een thuiswedstrijd te loten voor de noorderlingen, tegen Excelsior. De andere halve finale gaat tussen FC Twente en PEC Zwolle. De wedstrijden worden op 7, 8 of 9 april gespeeld.

De Leeuw koppelde eerst bekerhouder PEC aan Twente, wat al gejuich opleverde in de zaal. Groningen-fans wisten hoe laat het was. Toen de clubtopscorer van de Groningers ook nog zijn club als eerste uit de koker liet komen voor de tweede halve finale, barstte het feest los.

Wedden

Meer odds

Het affiche FC Twente - PEC Zwolle is er één met historie. In 1977 werd de burenruzie namelijk in de finale uitgevochten. Twente ging uiteindelijk met de cup aan de haal, weliswaar na verlengingen. Epi Drost, Arnold Mühren en Jan Jeuring zorgden voor de goals: 3-0. Na reguliere speeltijd stond het 0-0.

Twente en PEC bereikten dinsdag al de halve finale. De Tukkers wonnen met 3-0 van AZ, terwijl de bekerhouder fortuinlijk won op bezoek bij SC Cambuur: 2-3. Groningen droogde Vitesse in eigen huis af (4-0) en Excelsior schaarde zich bij de laatste vier door af te rekenen met Roda JC Kerkrade: 1-4.