'Kroonprins met grote bek' is terug: Graag train ik nog een keer een topclub
"Maar ik ben ook realistisch"

'Kroonprins met grote bek' is terug: "Graag train ik nog een keer een topclub"

29-01-2015 07:54
6

Robert Maaskant is terug in de Eredivisie en dat mag heel Nederland weten. De trainer van NAC Breda, de voormalige kroonprins van het gilde, is nooit te beroerd om een spraakmakende quote te geven. En dat terwijl hij het liefst helemaal geen interviews zou doen.

Maaskant maakte al op 29-jarige leeftijd zijn debuut als trainer in het betaald voetbal en is inmiddels door schade en schande wijs geworden. De oefenmeester werd meerdere keren geslacht vanwege zijn bravoure, maar blijft wel gewoon zichzelf.

"Ik loop niet weg voor uitspraken als ik vind dat die de boel op scherp kunnen zetten", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik coach op de grens. Mijn stem is zwaar en reikt ver. Als ik die laat gelden op de training denken mensen: zo, die heeft een grote bek. Geen probleem."

In interviews is dat anders. "Nooit interviews geven zou het beste zijn. Dat maakt je alleen maar groter. Ik vind dat als hoofdtrainer overigens geen optie. Ik moet de achterban informeren en zorgen dat de club in het nieuws is."

"Maar in het voetbal draait veel om perceptie. Media willen graag een stereotype neerzetten en alleen de grootsten ontworstelen zich daaraan. Zonder interviews zou ik minder last hebben van dat stempel van 'die trainer met die grote bek'."

Zo kreeg Maaskant ooit eens de vraag of hij trainer van Feyenoord zou willen worden. Tuurlijk, antwoordde Maaskant, waarmee de kop van het stuk gemaakt was. Hoe denkt hij daar nu over? "Graag train ik nog een keer een topclub, maar ik ben ook realistisch. Je zult mij zoiets niet meer horen zeggen."