'Wang maakt schoon schip bij ADO Den Haag en vergroot Chinese invloed'
"Hoe het afloopt, weten we niet. Ik hoop feestelijk"

'Wang maakt schoon schip bij ADO Den Haag en vergroot Chinese invloed'

29-01-2015 08:59
13

Hui Wang heeft voet gezet op Nederlandse bodem. De nieuwe eigenaar van ADO Den Haag kwam woensdag aan en maakt een dag later direct schoon schip bij zijn nieuwe club. 

Op aandringen van Wang vertrekt nagenoeg de gehele raad van commissarissen, om plaats te maken voor Wang en in elk geval één Chinese vertrouweling. Daarmee zal de Chinese invloed in Den Haag flink toenemen, een scenario waar bijna een jaar geleden al voor werd gevreesd. Door onder meer toenmalig directeur Piet Jansen werd gepleit voor een overname door een groep Haagse ondernemers, maar dat werd nooit serieus.

Henk Jagersma, voorzitter van de rvc, is één van de leden die - naar eigen zeggen vrijwillig - vertrekt. Hij kreeg de afgelopen maanden totaal geen hoogte van de toekomstvisie van de Chinezen. "Het zit misschien in de Chinese cultuur om daarover niet veel te zeggen. Wat er nu met de club gaat gebeuren, weet niemand", aldus Jagersma in het Algemeen Dagblad.

Dat gebrek aan communicatie en duidelijkheid zou reden kunnen zijn om te vertrekken. "Voor mij persoonlijk was het na dik zeven jaar al een mooi moment om af te treden. ADO gaat een nieuwe toekomst tegemoet, met nieuwe mensen. Hoe het afloopt, weten we niet. Ik hoop feestelijk."