Wenger na transfersucces: 'Hij is snel, goed in de duels en heeft lengte'
Arsenal blij met extra verdediger na blessures

Wenger na transfersucces: 'Hij is snel, goed in de duels en heeft lengte'

29-01-2015 12:30

Arsène Wenger heeft woord gehouden. De trainer van Arsenal beloofde begin deze maand aankopen te doen en legde woensdag Villarreal-verdediger Gabriel Paulista vast.

De Fransman heeft veel vertrouwen in de Braziliaan, die zich volgens Wenger snel zal aanpassen aan de Premier League. "Hij is snel, goed in de duels en heeft lengte. Hij zal zich daarom kunnen aanpassen aan het Engelse voetbal", aldus Wenger op de clubsite. "Misschien duurt het even voordat hij volledig is gewend, maar het is goed om hem hier te hebben."

"Hij is ambitieus, gefocust en met z'n vak bezig. Dat vinden we belangrijk bij onze club. Je moet de volledige focus op je werk hebben. Hij heeft dat. Ik vind het mooi als spelers zich uit het niets aanpassen aan een hoog niveau. Hij deed dat toen hij uit Brazilië naar Spanje vertrok. Dat betekent dat hij zich al eens heeft aangepast. Dat is nog een kwaliteit."

Door de blessure van Mathieu Debuchy zat Arsenal dun in de verdedigers. "Als er wat met Koscielny, die achillesklachten heeft, zou gebeuren, zouden we wel heel krap komen te zitten. We hadden wat dekking nodig", besluit Wenger.