De Herdgang op een mistige avond

PSV maakt plannen voor 'forse investering': Het gaat om een paar miljoen
Bewegingsruimte, mindroom en groter krachthonk maken deel uit van plannen

PSV maakt plannen voor 'forse investering': "Het gaat om een paar miljoen"

29-01-2015 12:31
4

Het jeugdgedeelte van trainingscomplex De Herdgang van PSV moet een flinke impuls krijgen. De koploper van de Eredivisie heeft 'een paar miljoen euro' over om te investeren in onder andere een stadionnetje.

Zowel de hoofdmacht als de jeugd trainen op De Herdgang, bovendien speelt Jong PSV het gros van de wedstrijden er. De Eindhovenaren willen nu enkele miljoenen in het complex steken, om deze een upgrade te geven. "In maart hopen we de plannen te kunnen presenteren", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten aan Voetbal International.

"Dan moet duidelijk zijn wat we precies willen en wat het gaat kosten. Het gaat om een forse investering van een paar miljoen", voegt Gerbrands toe. Er zijn meerdere argumenten voor het opwaarderen van De Herdgang. "Jong PSV blijft in de Jupiler League. We moeten dus serieus overwegen of we een stadionnetje realiseren op De Herdgang, zodat we alle wedstrijden daar kunnen spelen." 

Dat is echter niet het enige dat PSV wil realiseren aan de rand van Eindhoven. Gerbrands: "Andere plannen die we hebben zijn het bouwen van een bewegingsruimte, een mindroom en een nieuw, groter krachthonk. Ook school speelt een rol in de uitbreidingsplannen."