'Ontslagen werknemer was betrokken bij overval op FC Utrecht'
Domstedelingen zijn bijna 80.000 euro kwijt

'Ontslagen werknemer was betrokken bij overval op FC Utrecht'

29-01-2015 14:08
1

Bij de overval op het kantoor van FC Utrecht, afgelopen maandag, zijn een medewerker van de club en een voormalig personeelslid betrokken geweest. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag op basis van bronnen binnen en rondom de club.

Beide heren zijn inmiddels gearresteerd. Ook een derde persoon is aangehouden. Of het geld ook is teruggevonden, is nog niet bekend. Volgens het AD gaat het om 77.500 euro, al wil directeur Wilco van Schaik dat niet bevestigen.

Een van de overvallers werkte volgens de krant tot voor kort in de fanshop. Zijn handlanger, de medewerker van FC Utrecht, kende de code van de kluis waar de buit in lag. De woordvoerders van FC Utrecht willen niet reageren op het bericht dat (ex)werknemers betrokken zijn bij de overval.

Wat binnen FC Utrecht verbazing zou hebben gewekt is dat er veel contant geld in huis was. De club verdiende vorige week ongeveer 100.000 euro aan de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Of dat geld ook in de kluis lag, is onduidelijk.

De politie liet eerder weten dat woensdagavond drie mensen zijn aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval.