AZ'er wil snel vertrekken: Want deze situatie duurt al veel te lang
Doelman rekende op eerlijke kans in AFAS Stadion

AZ'er wil snel vertrekken: "Want deze situatie duurt al veel te lang"

29-01-2015 14:54
2

Het zou zomaar kunnen dat AZ de komende dagen nog een selectielid verliest. Derde doelman Yves De Winter is niet meer gelukkig in het AFAS Stadion en wil het liefst zo snel mogelijk vertrekken.

AZ is bereid om de doelman transfervrij te laten vertrekken. "Het wordt tijd dat ik ga spelen", zegt De Winter in het Gazet van Antwerpen. "Ik heb weinig eisen. België? Laat de clubs die interesse hebben maar bellen, want deze situatie duurt al veel te lang."

In Alkmaar is De Winter bezig aan een heilloze missie. Hij verloor de concurrentiestrijd van Esteban en Sergio Rochet. Afgelopen zomer was een vertrek al dichtbij. "Een week voor de deadline kreeg ik te horen dat ik weg mocht. Als dat niet lukte, zou ik derde keeper worden. En zo geschiedde."

De Winter heeft geen spijt dat hij Westerlo een paar jaar geleden verliet voor Nederland. "Bij De Graafschap keepte ik echt sterk en ik kon daardoor naar AZ. Ik kreeg er echter nooit een kans", aldus de doelman, die na zijn komst bij AZ op meer hoopte. "Bij mijn komst dachten ze dat hij snel zou vertrekken. Daarna zou ik overnemen, maar na drie jaar is Esteban hier nog steeds."