Het is vervelend dat hij er niet bij is, want hij schiet ze makkelijk binnen
Heerenveen vrijdag op bezoek bij 'Dordt'

"Het is vervelend dat hij er niet bij is, want hij schiet ze makkelijk binnen"

29-01-2015 16:14
1

Dwight Lodeweges gaat vrijdagavond met sc Heerenveen op bezoek bij FC Dordrecht. De trainer van de Friezen verwacht een gedreven 'Dordt', dat nog altijd de rode lantaarn bezit.

"Ze zullen met volle ziel en zaligheid spelen", zegt de oefenmeester donderdag op de persconferentie. Inmiddels kent Lodeweges de tegenstander, die volgens hem heeft geleerd in de Eredivisie en de naïeve speelstijl overboord heeft gegooid. "Ze nemen wat minder risico, spelen realistischer."

Bij Heerenveen ontbreekt vrijdagavond de naam van Mark Uth op het wedstrijdformulier. De aanvaller, tevens topscorer van de ploeg, zit tegen FC Dordrecht een schorsing uit. "Het is vervelend dat hij er niet bij is, want hij schiet ze makkelijk binnen. Het is echter niet anders", aldus Lodeweges.

Vorige week won Heerenveen overtuigend van Vitesse (4-1). "We mogen genieten van de mooie zege, maar vorige week telt niet meer. Het is mooi dat we winnen en dat het niveau op de training omhoog gaat, maar vrijdag moeten we het opnieuw laten zien. Dit wordt een andere wedstrijd dan Vitesse. Dordrecht zal de ruimtes klein houden en zeggen van 'bekijk het maar'. Ook daar moeten we goed mee omgaan."