Ricksen: Het bezoek aan hem was top, Blatter nam een uur de tijd voor mij
Oud-voetballer uitgenodigd door preses van de FIFA

Ricksen: "Het bezoek aan hem was top, Blatter nam een uur de tijd voor mij"

29-01-2015 19:37
6

Sepp Blatter is in de voetbalwereld op zijn zachts gezegd niet overal populair. Fernando Ricksen heeft daarentegen echter veel respect voor de president van de FIFA die hem uitnodigde op het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond en ruimschoots de tijd voor hem nam.

"Mensen zeiden dat ik een statement moest maken door juist niet te gaan, maar dat vond ik raar. Wanneer krijg je de kans zo’n man te ontmoeten? Nooit. Hij is wel de president van mijn wereld hè, de voetbalwereld. Ik vergelijk hem niet voor niets met iemand van het kaliber Barrack Obama of Vladimir Poetin. En het bezoek aan hem was top. Blatter nam een uur de tijd voor mij", aldus de oud-speler van onder andere AZ, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal tegenover Metronieuws.

Blatter maakte een grote indruk op de oud-voetballer die vecht tegen de slopende ziekte ALS. "Hij was de eerste belangrijke voetbalbobo die mij uitnodigde. Een paar maanden later zat ik met hem aan tafel. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, ook omdat hij mij gaat helpen met het opstarten van mijn foundation. Ik ervaar hem als een prima man."

Recent was Ricksen in Glasgow aanwezig bij een benefietwedstrijd, dat deed hem zichtbaar goed. "Het was prachtig om mijn oud-teamgenoten weer te zien en de sfeer was geweldig. Ik hoopte dat ik mijn emoties onder controle kon houden, want ik trek zo’n rare kop als ik huil. Maar ik stond nog maar net op het veld toen ik begon te huilen. Desondanks waren het mijn mooiste meters ooit op Ibrox."