Van Praag ziet concurrent voor voorzitterschap FIFA nu al afhaken
Fransman niet verder met strijd om felbegeerde zetel

Van Praag ziet concurrent voor voorzitterschap FIFA nu al afhaken

29-01-2015 19:48
6

De Franse oud-international David Ginola heeft zich teruggetrokken uit de strijd om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. Zijn verkiezingsteam liet donderdagavond via Twitter weten, dat de acties voor crowdfunding op internet zijn gestaakt. "Alle donaties zullen worden teruggestort", aldus Team Ginola, dat ruim drie ton ophaalde. "De strijd is echter nog niet voorbij. Voetbal dient nog altijd veranderingen te ondergaan."

De kandidatuur van Ginola (48) werd in de voetbalwereld niet erg serieus genomen. In zijn korte campagne, ondersteund door een wedkantoor, toonde hij zich onder meer een voorstander van een gecombineerd WK voor mannen en vrouwen.

De sierlijke oud-voetballer van Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur maakte twee weken geleden bekend dat hij de strijd wilde aangaan met de huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Het is onbekend of hij de noodzakelijke steun had van vijf bonden, zodat hij zich officieel kandidaat kon stellen. Ook voldeed hij niet aan de eis dat gegadigden in de afgelopen twee jaar een bestuurlijke functie in het voetbal moeten hebben vervuld.

De aanmeldingstermijn voor kandidaatvoorzitters sluit deze donderdag. Van de vier overgebleven concurrenten van Blatter is alleen van Michael van Praag en Luis Figo bekend dat ze de benodigde steunbetuigingen van minimaal vijf landen binnen hebben.