Bayern negeert 'persoonlijke zaken' resoluut: We praten over niets anders
Sammer stoort zich aan onnodige ophef

Bayern negeert 'persoonlijke zaken' resoluut: "We praten over niets anders"

29-01-2015 20:13

Bayern München-directeur Matthias Sammer ziet geen haastklus in de contractverlenging van Pep Guardiola. De Spaanse coach heeft nog een contract tot medio 2016 bij de Duitse recordkampioen.

Menigeen vreest dat Guardiola deze zomer al vertrekt uit München, onder meer vanwege een vermeende ruzie met Sammer. Volgens de directeur is het echter geen thema. "We spelen vrijdag tegen Wolfsburg en alle persoonlijke zaken zijn op dit moment irrelevant", luidde de reactie op een persconferentie. "Pep en ik willen alleen over voetbal praten, niet over iets anders. Voor een goede tweede seizoenshelft is de openheid niet nodig."

Wedden

Meer odds

De technisch directeur van Bayern betreurt de tijdelijke afwezigheid van Franck Ribéry, die last heeft van zijn dijbeen. De Fransman is enkele weken uit de roulatie. "Eerst dacht ik dat het erger zou zijn, maar na de diagnose ben ik opgelucht. We moeten drie wedstrijden spelen zonder Franck en aantonen dat we daartoe in staat zijn. Hij is fantastisch, maar we hebben in principe een probleem als dat niet lukt."

Ribéry is niet de enige afwezige in de Bayern-selectie. "Maar er is geen activiteit op de transfermarkt. Niets valt echter uit te sluiten, want wat als we tegen Wolfsburg meer blessures oplopen? Op dit moment hebben we zestien topspelers beschikbaar en staat er in principe niets op de planning qua transfers."