'Begeerde spits na Ajax ook gelinkt aan wintertransfer naar Liverpool of Spanje'
Spits heeft aflopend contract

'Begeerde spits na Ajax ook gelinkt aan wintertransfer naar Liverpool of Spanje'

30-01-2015 00:58
5

Danny Ings hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst. Het contract van de 22-jarige spits bij Burnley loopt in de zomer af, maar hij heeft de clubs uit binnen- en buitenland voor het uitkiezen.

Ings is in de zomer transfervrij, maar om andere clubs voor te zijn hoopt onder meer Liverpool in januari zijn slag al te slaan. Brendan Rodgers, manager van The Reds, is volgens Engelse media een groot bewonderaar van de aanvaller, wiens teller dit seizoen op zeven competitietreffers staat.

Burnley verkoopt Ings liever niet in de strijd tegen degradatie, maar is bij een miljoenenbod bereid te luisteren. Op die manier hoopt de nummer zeventien van de Premier League alsnog een mooi bedrag te krijgen. Een andere mogelijkheid is dat Liverpool de aanvaller in januari koopt en vervolgens het seizoen laat afmaken bij Burnley.

Liverpool is niet de enige gegadigde voor Ings. Tottenham Hotspur en Ajax werden al genoemd, terwijl David Moyes hem op Boxing Day heeft bekeken. De Schot is de huidige manager van het Spaanse Real Sociedad. Na afloop van zijn contract is Ings overigens niet gratis: omdat hij jonger is dan 24, moeten Engelse clubs een opleidingsvergoeding van vier miljoen betalen.