'Prestaties en blessures schudden Ajax wakker, club gaat transfermarkt op'
Drukke laatste dagen van transfermarkt voor directeur voetbalzaken Marc Overmars

'Prestaties en blessures schudden Ajax wakker, club gaat transfermarkt op'

30-01-2015 07:07
34

Ajax is druk bezig om tijdens de laatste dagen van de transfermarkt alsnog versterkingen naar Amsterdam te halen. Tijdens de winterstop werd duidelijk dat de regerend landskampioen geen spelers aan zou trekken. Blessures van Joël Veltman en Davy Klaassen en het slechte spel op het veld hebben de directie van Ajax echter op een ander idee gebracht.

Trainer Frank de Boer zei tijdens het trainingskamp in Qatar dat er wat hem betreft geen speler bij hoefde te komen, enkele weken verder is er een ander verhaal. Joël Veltman en Davy Klaassen vielen weg door blessures en Ajax speelde erg zwak tegen FC Groningen (2-0 winst) en Feyenoord (0-0). In de Ajax-top leeft nu het idee dat de selectie een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant doet Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij de huidige nummer twee van de Eredivisie, verwoede pogingen om de huidige selectie alsnog te versterken. Dat is wat er volgens de Ajax-top moet gebeuren om koploper PSV bij te kunnen houden in de titelrace van dit seizoen.

Hoewel De Boer in Qatar aangaf tevreden te zijn met zijn selectie, is het niet zo dat Ajax de hele maand de ogen dicht heeft gehouden voor versterkingen. "We blijven zoeken naar buitenkansjes", zei De Boer in de laatste maand van 2014. "Maar de lat ligt hoog. We willen alleen spelers die ons echt beter maken. Anders doen we het liever met onze eigen jeugd."