Vitesse is het zwarte beest voor Ajax, dat altijd moeilijkheden tegen ze heeft
"Ze moeten bij Vitesse die gesprekken stilleggen tot maart en eerst eens zorgen dat er goede resultaten komen"

"Vitesse is het zwarte beest voor Ajax, dat altijd moeilijkheden tegen ze heeft"

30-01-2015 07:16
10

Vitesse is met Peter Bosz in gesprek over een nieuw contract. Volgens Aad de Mos, analist en voormalig trainer van de club uit Arnhem, zijn er op dit moment hele andere dingen waar Bosz zich mee bezig moet houden. Het gaat slecht met Vitesse, goede resultaten horen nu als enige agendapunt besproken te worden.

"Ze moeten bij Vitesse die gesprekken stilleggen tot maart en eerst eens zorgen dat er goede resultaten komen. Uiteindelijk is dat altijd het belangrijkste bij een voetbalclub", zegt De Mos in De Telegraaf. "Als je niet wint, dan ontstaat er onrust van buitenaf. Fans en media gaan zich roeren en technisch directeur Mo Allach en algemeen directeur Joost de Wit zullen kleur moeten bekennen. In deze situatie heeft het geen zin om over een nieuw contract te praten."

De Mos begrijpt Bosz ook niet helemaal, zijn manier van spelen zorgt voor verbazing. "De manier waarop Vitesse wil spelen hou je niet negentig minuten, laat staan een heel seizoen vol. Ze willen altijd maar vooruit en spelen met veel mensen voor de bal. Ik vind het erg naïef. Dat is niet meer van deze tijd. Wat is er op tegen om wat meer vanuit een gesloten organisatie te spelen? Nu maakt Vitesse het tegenstanders erg gemakkelijk. Die hebben allemaal de zwakheden van dit team blootgelegd."

Ondanks zijn kritiek sluit De Mos een goed resultaat tegen Ajax niet uit komende zondag. "Vitesse is het zwarte beest voor Ajax, dat altijd moeilijkheden tegen ze heeft. Een succes kunnen ze goed gebruiken, want ze hebben dit seizoen alles al verspeeld, terwijl Vitesse een selectie heeft, waarmee je minstens Europees voetbal moet halen."