Swart geeft Overmars tip voor aanwinst: Als er maar wat power en routine bijkomt
Winterse transfer overbrugging voor Ajax: "De Fluwelen Revolutie heeft alleen maar goeds gebracht"

Swart geeft Overmars tip voor aanwinst: "Als er maar wat power en routine bijkomt"

30-01-2015 07:25
13

Sjaak Swart is blij met het nieuws dat Marc Overmars de laatste dagen van de transfermarkt wil benutten om de selectie van Ajax-trainer Frank de Boer te versterken. Volgens de legendarische Ajacied is het hard nodig.

"Dat is een goede ontwikkeling. De toekomst ziet er fantastisch uit, maar bij Ajax krijg je nimmer de tijd om een elftal op te bouwen. Ajax moet altijd tot het laatst meedoen om het kampioenschap", zegt Swart in De Telegraaf. Mister Ajax ziet het liefst een verdediger komen. "We missen nu verdedigend kopkracht. Elke bal van de zijkant zorgt voor te veel gevaar voor de goal. Daar moeten we vanaf."

Maar ook bij een goede middenvelder of aanvaller zal Swart staan te juichen. "Als er maar wat power en routine bijkomt." De voormalig voetballer weet echter dat het lastig zal worden voor Overmars. "Omdat de tijd kort is, maar vooral omdat het een voltreffer moet zijn. Jongens hebben vaak tijd nodig om hun plek in het elftal te verwerven, maar die is er nu niet. Binnen twee weken moet de aankoop of huurling nu het mannetje zijn. En dat is moeilijk, want Ajax speelt nu eenmaal een heel ander spelletje dan alle andere clubs. Het verklaart ook waarom er hier traditioneel zo veel aankopen mislukken."

Dat Ajax nu de markt op gaat, wil niet zeggen dat men faalt in de jeugdopleiding. "Integendeel. Het is even een overbrugging. De Fluwelen Revolutie heeft alleen maar goeds gebracht. Te beginnen met het aanstellen van Frank. Er komt een heel goede lichting aan in de A1, we zijn vier keer kampioen geworden en van 22,8 miljoen euro netto verlies in één jaar naar meer dan 100 miljoen op de bank gegaan."