'Southampton laat kamp Vilhena weten dat hij hoofdkandidaat is'
Feyenoord kan hoofdprijs vragen, club wil middenvelder in principe niet verkopen

'Southampton laat kamp Vilhena weten dat hij hoofdkandidaat is'

30-01-2015 07:49
9

Feyenoord moet nog altijd rekening houden met een laat bod van Southampton op Tonny Vilhena. De Engelse club heeft een akkoord bereikt met Swansea City over de transfer van Jack Cork, zijn vertrek maakt ruimte vrij voor de komst van de Nederlandse middenvelder.

De kans is groot dat Southampton nog voor het sluiten van de transfermarkt een serieuze poging gaat wagen om Vilhena over te nemen van Feyenoord, meldt het Algemeen Dagblad. De transfermarkt is nog maar enkele dagen open. En ondanks dat de Engelse club zich nog niet officieel gemeld heeft in Rotterdam, staat de jeugdinternational hoog op het verlanglijstje van Southampton-trainer Ronald Koeman.

Tot donderdagavond had Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, nog niets gehoord van Southampton. Volgens de ochtendkrant moet men, als de club zich nog gaat melden voor het sluiten van de transfermarkt, met een flinke transfersom komen. Feyenoord wil de middenvelder uit de selectie van trainer Fred Rutten in principe helemaal niet kwijt.

Mogelijk wacht Southampton het definitieve vertrek van Cork af. De club bereikte zelf een akkoord met Swansea City over zijn transfer, zelf moet de rechtspoot echter nog wel tot een akkoord komen met de club uit Wales. Het kamp Vilhena heeft inmiddels wel te horen gekregen dat de twintigjarige linkspoot hoofdkandidaat is om de selectie te versterken.