Geen vuurwerk meer op transfermarkt Nederland: Ik denk dat het kalm blijft
"En de periode in de zomer mag van mij korter"

Geen vuurwerk meer op transfermarkt Nederland: "Ik denk dat het kalm blijft"

30-01-2015 08:05

Over enkele dagen sluit de transfermarkt voor dit seizoen. Clubs die voor de rest van de tweede seizoenshelft nog spelers aan willen trekken, moeten snel zijn. Rob Jansen, spelersmakelaar, verwacht geen vuurwerk meer in Nederland.

"Het is rustig", zegt Jansen in het Algemeen Dagblad. "De januari-window is altijd minder hechtisch en het meeste gebeurt in de laatste twee dagen. Dan struikelt iedereen nog over elkaar heen. Dat zal nu ook wel zo zijn in Europa. Maar ik denk dat het in Nederland kalm blijft. De clubs zijn redelijk passief."

Wat Jansen betreft mag het nog veel rustiger worden in januari, hij is voorstander van slechts één transferperiode. "Wat mij betreft verdwijnt-ie", zegt de spelersmakelaar over de winterse transferperiode. "En de periode in de zomer mag van mij korter. Dat zou de stabiliteit van het voetbal ten goede komen. Het creëert alleen maar onrust bij clubs en trainers."

Nu hebben voetbalclubs nog tot 2 februari middernacht om hun tussentijdse versterkingen te halen. Spektakel in de Eredivisie hoeft er op dat gebied niet verwacht te worden. In de ogen van Jansen is dat alleen maar goed. "De deals worden veelal onder grote druk gesloten. Vaak zit er geen beleid achter."