Sparta-spits ligt goed in de markt: twee Eredivisie-clubs wagen poging
Aanvaller heeft aflopend contract

Sparta-spits ligt goed in de markt: twee Eredivisie-clubs wagen poging

30-01-2015 09:10

Sparta-spits Paul Gladon ligt goed in de markt. De 22-jarige aanvaller heeft een aflopend contract, waardoor hij interessant is voor veel clubs. Ook uit de Eredivisie is er interesse.

Zo hebben PEC Zwolle en FC Dordrecht Gladon hoog op de verlanglijst staan, weet VoetbalPrimeur. In Zwolle hebben ze momenteel echter niet het geld om de speler naar het IJsseldelta Stadion te halen. Voor Dordrecht geldt hetzelfde. De Schapenkoppen hoopten Sparta te verleiden met een ruildeal, maar dat voorstel is afgewezen.

De kans lijkt daardoor groot dat Gladon het seizoen gewoon afmaakt op Het Kasteel. Zaakwaarnemer Chiel Dekker laat aan VoetbalPrimeur weten dat er momenteel vooral sluimerende interesse is. Donderdag sprak Gladon zich tegen RTV Rijnmond zelf al uit over zijn toekomst. "Ik heb gesproken met de club en het is duidelijk. Maar dat is iets tussen mij en de club. Ik houd alles open, we wachten het gewoon af."

De Spartaan maakte dit seizoen zes doelpunten in 21 wedstrijden. Vorig seizoen had hij een groot aandeel in de promotie van FC Dordrecht. Voor Dordt maakte hij zeventien doelpunten in 36 wedstrijden. In de play-offs om promotie schoot hij nog drie keer raak in vier wedstrijden.