'Oude liefde' verlost FC Twente mogelijk van grootverdiener Bengtsson
Malmo FF ziet centrale verdediger graag terugkeren naar Zweden

'Oude liefde' verlost FC Twente mogelijk van grootverdiener Bengtsson

30-01-2015 09:26

De wegen van FC Twente en Rasmus Bengtsson scheiden mogelijk nog deze week. De centrale verdediger, die door zijn hoge salaris mag vertrekken bij de Tukkers, staat in de belangstelling van Malmö FF. De Zweed staat open voor een terugkeer naar zijn oude club.

Volgens de Zweedse krant Expressen ziet Bengtsson een overstap naar Malmö FF wel zitten. Komende zomer kan hij FC Twente transfervrij verlaten, een tussentijdse overstap geeft hem echter de kans om zijn ploeggenoten te leren kennen in aanloop naar mogelijke kwalificatiewedstrijden voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Zaakwaarnemer Hasan Cetinkaya liet eerder al weten dat er interesse is vanuit Spanje, Duitsland en Scandinavië. De belangstelling vanuit Scandinavië blijkt te komen van zijn oude club Malmö. Bengtsson staat open voor een terugkeer naar zijn oude liefde, helemaal omdat het niet allemaal om de centen gaat. "In de zomer ben ik 29. Er is nog steeds een goede mogelijkheid dat ik hier in Europa blijft, maar geld is niet alles. Het gaat om het volgen van je hart."

Bengtsson gaf in gesprek met de Zweedse krant aan dat er interesse moet zijn van beide kanten. Maar gezien zijn verleden is Malmö wel de meest logische club als het tot een terugkeer naar Zweden komt. "We zullen zien wat er gaat gebeuren." Bengtsson speelde tot medio 2006 voor de Zweedse club, via Trelleborg en Hertha BSC kwam hij in de zomer van 2010 bij FC Twente terecht.