Als voetballers dan in Nederland gaan spelen, voelen ze zich een soort van bevrijd
"In Zweden spelen we vaak meer behouden"

"Als voetballers dan in Nederland gaan spelen, voelen ze zich een soort van bevrijd"

30-01-2015 10:00

Kristoffer Nordfeldt is aan een prima seizoen bezig in het doel van sc Heerenveen. Vooral de laatste wedstrijden toonde de keeper van grote waarde te kunnen zijn voor de Friezen. Zo voorkwam hij dat Heerenveen punten verspeelde tegen FC Utrecht.

"Een verklaring voor mijn goede seizoen is misschien wel dat ik voor de eerste keer een voorbereiding op een seizoen heb meegemaakt zonder blessures", reageert de doelverdediger tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb me daardoor volledig op het keepen kunnen concentreren." Ondertussen zag Nordfeldt in de winterstop een landgenoot arriveren.

Wedden

Meer odds

De Zweed Simon Thern speelde zich in korte tijd direct in de basis. "In Zweden spelen we vaak meer behouden. Als voetballers dan in Nederland gaan spelen, voelen ze zich een soort van bevrijd. Hier in de Eredivisie krijgen ze meer ruimte op het veld. Bij Thern zag je direct dat hij zich lekker voelde op het middenveld."

Aankomend weekeinde neemt Heerenveen het op tegen FC Dordrecht. Voor eigen publiek verloor Heerenveen in de eerste speelronde van de promovendus. "We moeten er in Dordrecht voor zorgen dat die overwinning tegen Vitesse (4-1) van vorige week niet voor niets is geweest."