Omdat De Boer zijn team heeft overtraind, moet Overmars nu spelers kopen?
Verheijen reageert op blessuregevallen bij Ajax

"Omdat De Boer zijn team heeft overtraind, moet Overmars nu spelers kopen?"

30-01-2015 10:23
21

Vanwege het toenemend aantal blessures voelt Ajax zich genoodzaakt om alsnog de transfermarkt op te gaan deze maand. Directeur voetbalzaken Marc Overmars speurt ondertussen naar aanwinsten, terwijl Raymond Verheijen van de situatie gebruik maakt om zijn gelijk te halen.

"Omdat Frank de Boer zijn team heeft overtraind, waardoor spelers geblesseerd of niet vooruit te branden zijn, moet Overmars nu spelers kopen?", vraagt inspanningsfysioloog zich hardop af via zijn Twitteraccount. Eerder waarschuwde Verheijen al voor de te intensieve trainingen van de Amsterdammers. "Vermoeidheid is grootste vijand van voetballers. Het gaat om ontwikkelen van fitheid met behoud van frisheid zonder opstapelen vermoeidheid."

"Een ezel stoot zich normaal gesproken geen twee keer aan dezelfde steen….maar Frank de Boer dus duidelijk wel. Met alle gevolgen van dien…. Tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in januari in Qatar overtrainde Frank de Boer zijn spelers doodleuk opnieuw. Vervolgens klaagden zijn spelers over vermoeidheid tegen Groningen en waren ze niet vooruit te branden tegen Feyenoord", waren onlangs zijn woorden.

De blessures van basisspelers Davy Klaassen en Joël Veltman zijn voor Ajax een reden om op zoek te gaan naar versterkingen.