Overmars opgelet: tien kandidaat-versterkingen voor Ajax!
Amsterdammers toch weer de transfermarkt op

Overmars opgelet: tien kandidaat-versterkingen voor Ajax!

30-01-2015 11:00
17

Ajax gaat toch nog de transfermarkt op. Maar welke spelers zijn eventueel interessant voor de Amsterdammers? VoetbalPrimeur denkt met directeur voetbalzaken Marc Overmars mee.

Urby Emanuelson (AS Roma)
Komt in Rome niet aan spelen toe en dat lijkt ook niet te gaan veranderen. Is volgens Italiaanse media dicht bij een overstap naar Atalanta Bergamo, maar waarom zou een terugkeer naar zijn oude Ajax niet kunnen werken? Nick Viergever én Nicolai Boilesen maken een allesbehalve goede indruk.

John Heitinga (Hertha BSC)
Vertrok afgelopen zomer naar Berlijn om eindelijk weer elke week te spelen. Niets bleek minder waar. Trainer Jos Luhukay zette hem vaak op de bank en vlak voor de winterstop zelfs op de tribune. Heitinga zelf heeft meermaals aangegeven graag ooit nog eens voor Ajax te spelen. Is hij de routine die Overmars zoekt?

Marco van Ginkel (AC Milan)
Eigendom van Chelsea, maar wekelijks bankzitter bij AC Milan. Om te zeggen dat het goed gaat met Van Ginkel: niet echt. Een terugkeer naar de Eredivisie heeft niet de voorkeur van de oud-Vitessenaar, weet VoetbalPrimeur. Maar als hem dat eindelijk weer eens speelminuten kan opleveren, waarom niet?

Daley Sinkgraven (sc Heerenveen)
Natuurlijk niet de ervaring waar Overmars naar op zoek is, maar wél iemand die al tijden op het wensenlijstje van Ajax staat. De vraag is of hij veel verschil maakt met Lucas Andersen, die de laatste weken opzichtig op zoek is naar zijn vorm.

Eric Botteghin (FC Groningen)
Is volgens verschillende kenners een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Zijn inspeelpass is ook niet verkeerd, maar Botteghin kan af en toe zijn kop verliezen. Het meedogenloze is echter absoluut iets wat Ajax momenteel mist in de defensie. 



Hedwiges Maduro (PAOK Saloniki)
De 29-jarige, in Almere geboren middenvelder flirtte al diverse malen met een Ajax-terugkeer. In Griekenland is hij in ieder geval niet op zijn plek. Dit seizoen speelde hij pas acht keer in de Griekse competitie. Heeft hij de klasse om Ajax naar een hoger niveau te tillen?

Davy Pröpper (Vitesse)
Als aanvallende middenvelder was hij eerder al eens in beeld bij de Amsterdammers, toevallig ook in de winterse transferperiode. Bij Vitesse is hij dit seizoen niet zo belangrijk als gedacht. Wellicht is Pröpper toe aan een nieuwe omgeving. Het ligt niet voor de hand dat Vitesse mee wil werken aan een transfer naar Ajax. Eerder werd er al een stokje gestoken voor een Ajax-transfer van Van Ginkel.

Diego Reyes (FC Porto)
Ajax kan in de verdediging wel wat meer opties gebruiken. Reyes is deze transferperiode vooral aan PSV en Anderlecht gelinkt, maar wellicht is de Mexicaan wel wat voor Ajax. Na recent gedraai van de Porto-directie is het is onduidelijk of de 22-jarige verdediger nog mag vertrekken.

Hector Moreno (Espanyol)
De oud-verdediger van AZ is door een blessure dit seizoen weinig in actie gekomen voor de tweede club van Barcelona. Wordt in de Engelse pers aan Premier League-clubs gelinkt, maar de laatste week is er weinig beweging. Overmars zou wellicht nog een poging kunnen wagen in de hoop dat Moreno eieren voor zijn geld kiest.

Tommy Oar (FC Utrecht)
De assistkoning van FC Utrecht heeft een aflopend contract in de Domstad. Een winters vertrek wordt niet uitgesloten door de clubleiding. Hij zou de concurrentie met Andersen als aanvallende middenvelder en Ricardo Kishna als linksbuiten aan kunnen gaan. Maar wat doet Ajax dan met Viktor Fischer?