'Klappenuitdeler' Kali zit zondag gewoon bij selectie: Ik ben er écht niet boos om
Middenvelder krijgt boete en andersoortige straf, Utrecht geeft geen details vrij

'Klappenuitdeler' Kali zit zondag gewoon bij selectie: "Ik ben er écht niet boos om"

30-01-2015 11:58
5

Anouar Kali is er met een boete vanaf gekomen, nadat hij donderdag ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg tijdens een hoog opgelopen partijspel op de training. De middenvelder zit zondag bij de wedstrijdselectie tegen PEC Zwolle, in tegenstelling tot de Zweed. Die is zeker zes weken uitgeschakeld.

Kali heeft naast de boete nog een straf gekregen, maar FC Utrecht wil de inhoud daarvan niet prijsgeven. Een schorsing is het in ieder geval niet, omdat hij zondag gewoon in actie mag komen. Algemeen directeur Wilco van Schaik reageert in gesprek met het Algemeen Dagblad op de ruzie van donderdag.

"Het gaat er in het heetst van de strijd vaker fel aan toe op trainingen, maar gisteren is er een grens overschreden. Anouar is een jongen die altijd wil winnen, heeft eigenschappen waarvoor we hem graag in de ploeg hebben, maar nu is hij te ver gegaan. Hij heeft zijn excuses gemaakt aan Kriss en de groep, dat heeft indruk gemaakt.''

Excuses geaccepteerd
Peterson en Kali kregen het tijdens de training met elkaar aan de stok. Het AD heeft meer details en meldt dat de Zweed keer op keer scoorde. Kali zat in de andere ploeg en verloor telkens. Bij een felle tackle op Peterson sloeg de vlam in de pan. Kali deelde daarbij een klap uit en moest in bedwang gehouden worden door Timo Letschert en spitsentrainer Danny Koevermans. Kali en Koevermans lagen vervolgens ook fysiek en verbaal overhoop.

Peterson heeft vrijdag de excuses van Kali aanvaard en zit alleen met zijn lange afwezigheid in de maag. "Ik ben er écht niet boos om, baal alleen dat ik zo lang langs de kant sta. Juist nu ik voetballend zoveel stappen maak. Anouar zei sorry, ik zag dat hij het meende. Voor mij is de kous af", laat de Zweed weten.