In het kort: PSG houdt druk dankzij fraaie 'teamgoal', sneeuwval teistert JL

In het kort: PSG houdt druk dankzij fraaie 'teamgoal', sneeuwval teistert JL

30-01-2015 22:44
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG wint en houdt druk op Lyon
Paris Saint-Germain heeft in de Franse voetbalcompetitie koploper Olympique Lyon onder druk gehouden. De titelverdediger won vrijdagavond in het Parc des Princes zuinig van middenmoter Rennes: 1-0. De achterstand op Lyon, dat nog wel een duel tegoed heeft, is nu één punt. De Argentijn Ezequiel Lavezzi, die met Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani de voorhoede vormde, maakte na een half uur de enige - en tevens prachtige - treffer op aangeven van landgenoot Javier Pastore. Gregory van der Wiel, die kampt met een voetblessure, ontbrak nog bij PSG. (ANP)

Sneeuwval teistert Jupiler League
In de Jupiler League is vrijdagavond één duel afgelast. De wedstrijd Almere City FC - Telstar, die gepland stond om 20.00 uur op het kunstgras in Almere, kon niet doorgaan vanwege de sneeuwval. Ook in Volendam valt aardig wat sneeuw, maar het treffen tussen de plaatselijke FC en Sparta Rotterdam wordt gewoon afgewerkt. Ook in Emmen, Sittard en Eindhoven wordt gevoetbald.

Quinteros bondscoach Ecuador
Gustavo Quinteros is de nieuwe bondscoach van Ecuador. De 49-jarige Argentijn met ook een Boliviaans paspoort is vrijdag aangesteld als de opvolger van Sixto Vizuete, die het nationaal elftal op interim-basis begeleidde na het ontslag van Reinaldo Rueda. Deze moest weg na het teleurstellende WK in Brazilië.

Quinteros gaat waarschijnlijk op 1 maart aan de slag en moet Ecuador naar de eindronde van het volgende mondiale titeltoernooi in Rusland (2018) brengen. Hij is nu nog trainer bij sportclub Emelec uit Guayaquil.

Weer aankoop voor Augsburg
Christoph Janker verruilt in de Duitse Bundesliga Hertha BSC voor FC Augsburg. De 29-jarige verdediger verhuist transfervrij van de nummer dertien naar de nummer zes van zijn land. Hij tekent in Augsburg een contract tot de zomer van 2016. Hij kwam bij de Berlijnse ploeg van trainer Jos Luhukay dit seizoen nog niet aan spelen toe.

Na aanvaller Dong-Won Ji (Borussia Dortmund) en de van Bayern München gehuurde middenvelder Pierre-Emile Hojbjerg is Janker de derde winterse versterking voor de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh. Janker speelde sinds 2009 in Berlijn en kwam daarvoor uit voor TSG 1899 Hoffenheim en 1860 München.

Aston Villa huurt Sinclair
Scott Sinclair maakt het seizoen af bij Aston Villa. De middenvelder wordt gehuurd van Swansea City, waar hij niet altijd verzekerd was van speeltijd. Sinclair moet Villa van aanvallende impulsen voorzien, want de club uit Birmingham is met slechts elf doelpunten in 22 wedstrijden de minst scorende ploeg van de Premier League.

Standard moet vrezen voor straf
De Belgische voetbalbond gaat stappen ondernemen tegen Standard Luik. De Belgische club wordt bestraft voor het onsmakelijke spandoek dat de Standard-fans vorige week onthulde voorafgaand aan de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Daarop was een afbeelding te zien waarop een radicale strijder het afgehakte hoofd van voormalig Standard-speler Steven Defour vasthield.

Brons voor VAE
De Verenigde Arabische Emiraten zijn vrijdag derde gewonnen in het toernooi om de Azië Cup. De ploeg won in de troostfinale in het Australische Newcastle met 3-2 van Irak, na bij rust nog met 2-1 achter te hebben gestaan. De finale van de Azië Cup gaat zaterdag in Sydney tussen Australië en Zuid-Korea.

Ahmed Khalil zette de Emiraten na een kwartier op voorsprong, maar via Walid Salem en Amjad Kalaf stonden de Irakezen bij rust met 2-1 voor. Kort na de hervatting bracht opnieuw Khalil zijn ploeg langszij. De Arabieren kwamen na een uur op voorsprong toen Ali Ahmed Mabkhout scoorde uit een strafschop. Ahmad Ibrahim kreeg voor de overtreding die hieraan voorafging een rode kaart.

Erotisch dineren bij Dordt
FC Dordrecht is niet vies van enkele bijzondere initiatieven. Na een seksworkshop voor vrouwen, stelt de club nu ruimte beschikbaar voor erotische diners. Het Algemeen Dagblad schrijft dat er onder pikante omstandigheden gegeten kan worden in de Schaapskooi van de eredivisionist.

Contractverlenging bij Koeman

Het Southampton van Ronald Koeman kan nog jaren blijven beschikken over James Ward-Prowse. De twintigjarige middenvelder heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2020. De Engelse jeugdinternational maakte twee jaar geleden zijn debuut en kwam dit seizoen al tot zeventien optredens.

Dubbelslag Palace
Crystal Palace heeft zich vrijdag versterkt met twee spelers. Middenvelder Jordon Mutch komt voor naar verluidt zes miljoen euro over van stadgenoot Queens Park Rangers en Shola Ameobi is een transfervrije prooi voor de Londenaren. De aanvaller wordt herenigd met Alan Pardew, die hij nog kent van zijn periode bij Newcastle United.

Clubs delen privéjet
Newcastle United en West Ham United hebben de handen geschud voor een bijzondere samenwerking. De Premier League-clubs huren samen een privéjet om twee Senegalese spelers van de Afrika Cup snel naar Engeland te halen. Voor ongever 80.000 euro komen Papiss Cissé (Newcastle) en Cheikhou Kouyaté (West Ham) versneld terug, zodat zij dit weekend alweer in actie kunnen komen.

Maracana hoeft geen voetbal meer
Het legendarische voetbalstadion Maracanã in Rio de Janeiro wil liever popconcerten organiseren dan voetbalwedstrijden. Die zijn financieel aantrekkelijker, meldt het Algemeen Dagblad. Wedstrijden in het stadion trekken de afgelopen tijd soms nog geen duizend mensen. De goedkoopste kaartjes kosten nu slechts een euro, maar daar is het stadion tegen.