Emanuelson gaat voor speeltijd en vertrekt naar volgende club in Italië
Atalanta Bergamo neemt linkspoot definitief over

Emanuelson gaat voor speeltijd en vertrekt naar volgende club in Italië

30-01-2015 12:39
1

Urby Emanuelson is uit zijn lijden verlost. De voormalig Ajacied vertrekt niet op huurbasis, maar definitief van AS Roma naar Atalanta Bergamo. 

De transfer van Emanuelson is nog niet officieel bevestigd door één van de clubs, maar Atalanta en Roma zijn akkoord. De 28-jarige, zeventienvoudige international stapt per direct over naar de laagvlieger van de Serie A. Atalanta Bergamo bivakkeert na twintig speelronden op de vijftiende plaats en moet dus knokken voor lijfsbehoud.

Voor Emanuelson is de overstap naar Atalanta een kans op speeltijd. Bij AS Roma, waar hij pas sinds de zomer onder contract stond, kwam hij welgeteld vijftien minuten in actie, verdeeld over twee invalbeurten. Voor zijn komst naar Rome was het verblijf bij AC Milan ook al een aflopende zaak. De Rossoneri verhuurden de linkspoot in het seizoen 2012/13 al aan Fulham.

Eerder was er sprake van dat Emanuelson door Atalanta gehuurd zou worden. Tuttomercatoweb meldt op basis van bronnen bij de Lega Serie A, het overkoepelende orgaan van de Italiaanse competitie, dat de oud-Ajacied permanent verkast.