'Ajax blijft zich op voorhoede focussen en zet nieuwe naam op het lijstje'
Spits maakte al dertien doelpunten

'Ajax blijft zich op voorhoede focussen en zet nieuwe naam op het lijstje'

30-01-2015 12:56
9

En weer wordt er in het buitenland een aanvaller gelinkt aan Ajax. Ditmaal gaat het om Jonathan Kodjia, die onder contract staat bij het Franse Angers. Daar is de spits dit seizoen flink op dreef.

De 25-jarige Kodjia maakte dit seizoen al liefst dertien goals voor Angers, waarmee hij topscorer van de Franse Ligue 2 is. Zijn contract bij de nummer zes loopt door tot de zomer van 2017, maar dat zou clubs er niet van weerhouden eens een poging te wagen.

Volgens l'Equipe is Nantes op dit moment het meest concreet, maar vanwege een transferverbod zou een overgang naar die club op z'n vroegst komende zomer kunnen plaatsvinden. Stade Rennes, Lille en Montpellier volgen de ontwikkelingen eveneens op de voet, maar de krant schrijft dat een transfer naar het buitenland ook niet uitgesloten kan worden.

Ajax zou dus één van de buitenlandse clubs met belangstelling zijn, daarnaast worden Reading, West Bromwich Albion en Olympiakos genoemd. Kodjia speelde vorig seizoen nog voor Caens, waar hij in 27 wedstrijden (zestien basisplaatsen) tot vijf goals kwam.