Grote bek van Guidetti gehekeld: 'Je moet respect hebben voor je tegenstanders'
Celtic en Rangers zondag tegenover elkaar voor Old Firm in League Cup

Grote bek van Guidetti gehekeld: 'Je moet respect hebben voor je tegenstanders'

30-01-2015 13:31
1

John Guidetti laat dikwijls zijn voeten spreken, maar de Zweedse spits is ook zeker niet op zijn mondje gevallen. De boude uitspraken van de voormalig Feyenoorder vallen niet bij iedereen in goede aarde.

Guidetti begon het seizoen uitstekend bij zijn nieuwe club Celtic, maar het laatste doelpunt dateert alweer van 30 november 2014. Toch was hij in december niet te beroerd door te stellen dat hij tegen Rangers FC een hattrick wil maken. De twee rivalen staan zondag tegenover elkaar voor een Old Firm in de League Cup.

Rangers-legende Walter Smith vindt de uitspraken van Guidetti maar niets en stelt dat het getuigt van een gebrek aan respect voor Rangers. "Je moet respect hebben voor de teams waar je tegen speelt", zegt de legendarische oud-trainer tegen The Daily Mail. "Rangers zal respect hebben voor Celtic. Ik weet niet zeker of Celtic hetzelfde respect zal laten zien, dankzij enkele uitspraken van hun spelers. Eén praat zelfs over het scoren van een hattrick."

"Ik vind dat je geen respect toont als je zegt dat je er drie gaat maken", vervolgt Smith over Guidetti. "Als dat het gevoel is dat er bij Celtic heerst, dan geeft dat Rangers waarschijnlijk een betere kans dan ze eigenlijk zouden moeten hebben."

Het vroegere Glasgow Rangers werd in 2012 failliet verklaard en teruggezet naar de League Two. Inmiddels speelt de club alweer in het Championship en maakt het een goede kans om volgend seizoen op het hoogste niveau terug te keren.