De Boer bevestigt transferwens en richt zich op één linie: Daar kijk ik naar
"Maar dan hebben we het wel over misschien"

De Boer bevestigt transferwens en richt zich op één linie: "Daar kijk ik naar"

30-01-2015 13:27
26

Ajax-trainer Frank de Boer heeft vrijdagmiddag bevestigd dat de club per direct op zoek is naar spelers die zijn selectie kunnen versterken. De landskampioen heeft nog een kleine vier dagen om transfers te doen.

Vrijdagochtend werd al gemeld dat Ajax alsnog verwoede pogingen doet om spelers aan te trekken. De Boer bevestigt dat. "Als er iemand bij komt, denken wij dat het nodig is", zei de trainer op de persconferentie. "Natuurlijk zijn we ons aan het oriënteren. Als we denken dat we diegene heel goed kunnen gebruiken nu, zullen we dat zeker niet nalaten."

"Maar nogmaals, we gaan geen paniekaankopen doen", benadrukte hij vervolgens. "Dan zetten we liever in op de jonge jongens. Dan kun je accepteren dat het misschien fout kan aflopen. Maar dan hebben we het wel over misschien."

Zijn broer Ronald liet deze week optekenen dat Ajax een ervaren kracht nodig heeft. "Ik begrijp zijn insteek wel", reageert de hoofdcoach. "Je moet alleen heel goed kijken wat je in de selectie hebt. Als jij broodnodige versterkingen - zoals hij dat noemt - gaat halen, wie sta je dan in de weg? Die afweging moet je altijd maken. Ga je voor het talent en minuten maken of ga je voor een ervaren speler. Dat is een heel dun lijntje. Welke kant ga je op?"

Het is niet zo dat De Boer plots een andere kant op wil, nadat de eerste wedstrijden na de winterstop niet het gewenste spel opleverden. "Nee hoor, echt niet. Het is een kwestie van overtuiging. Ook naar de jongens uitstralen dat we wel degelijk een goede groep hebben. Dat hebben we ook al bewezen."

"De laatste twee wedstrijden hebben qua zelfvertrouwen alleen niet het beste opgeleverd. Dat probeer je terug te kijken. Met praatsessies, met hard trainen. Ik heb het gevoel dat de jongens met het volle vertrouwen naar komende zondag toeleven", aldus De Boer. 

In verband met de blessure van Davy Klaassen en de fysieke gesteldheid van Thulani Serero heeft De Boer wel een voorkeur wat betreft het type aanwinst. "In eerste instantie kijk ik nu even naar het middenveld", besloot hij de persbijeenkomst.

VoetbalPrimeur deed vrijdagochtend al tien suggesties voor mogelijke versterkingen. Bekijk ze hier.