Ajax krijgt goed en slecht nieuws: Meespelen is zeer twijfelachtig
Amsterdammers mogen zondag geen puntenverlies lijden

Ajax krijgt goed en slecht nieuws: "Meespelen is zeer twijfelachtig"

30-01-2015 13:42
4

Ajax moet aan de bak. De Amsterdammers weten dat ze zondag tegen Vitesse moeten winnen om enigszins in het spoor van koploper PSV te blijven. Thulani Serero is er waarschijnlijk niet bij in Arnhem.

De Zuid-Afrikaan liep deze week een liesblessure op. "Hij gleed dinsdag uit en toen schoot het in zijn lies. Dat werd de volgende dag echt stijf. Het gaat nu iets beter, maar hij is zeer twijfelachtig voor komende zondag", aldus De Boer vrijdag op het wekelijkse persmoment.

Bij Davy Klaassen ziet het er beter uit. "Hij voelt zich goed, beter dan verwacht zei hij net tegen mij. Maar met dit soort blessures kun je een dag erna reactie krijgen. Daar moeten we rekening mee houden. Maar het zag er heel goed uit, ook in wat hij deed." Kolbeinn Sigthórsson heeft last van zijn knie en is er zondag in ieder geval niet bij. Jaïro Riedewald keert mogelijk wel terug in de wedstrijdselectie.

De Boer gaat nog vol voor de titel, al staat PSV inmiddels zes punten voor. Uit zicht zijn de Eindhovenaren in zijn ogen niet. "Nog lang niet", waarschuwt hij de concurrent. "Het nadeel is wel dat je zelf niet veel averij meer mag oplopen. Maar je hoeft maar één keer te winnen en zij een keer te verliezen en dan sta je op drie punten. Volgens mij valt het allemaal reuze mee. Maar dat je niet meer achterstand mag oplopen, lijkt me duidelijk."

"Dat hebben we net ook met elkaar besproken. We kunnen geen puntenverlies meer lijden", aldus De Boer, die in Vitesse een angstgegner treft. "Het is in ieder geval een ploeg waar wij het vaker moeilijk mee hebben gehad. Zij proberen hetzelfde spelletje als wij te spelen: dominant voetballen met goed positiespel. Dan krijg je wat je tegen Feyenoord had. Het gaat erom wie de slag wint. Wij hebben in ieder geval heel veel respect voor Vitesse, maar we gaan toch echt voor de drie punten."