Bekerdreun galmt nog na richting Ajax: Crisis niet van toepassing op ons spel
Bosz moet het doen zonder geschorste aanvoerder Kashia

Bekerdreun galmt nog na richting Ajax: "Crisis niet van toepassing op ons spel"

30-01-2015 13:49

Een topwedstrijd kan voor een ommekeer zorgen voor clubs in crisis. Vitesse verloor na de winterstop twee competitieduels en een bekerwedstrijd, dus winnen van Ajax kan de spelers een enorme boost in het zelfvertrouwen geven.

Niet alleen werd er drie keer verloren, tweemaal ging Vitesse er met grote cijfers af. Eerst maakte sc Heerenveen gehakt van de Arnhemmers (4-1), midweeks zorgde FC Groningen in de beker voor een harde nederlaag (geflatteerde 4-0). De eerstvolgende klus is Ajax in eigen huis op zondag. "De spelers, maar ook wij als staf hebben de bekeruitschakeling als een enorme teleurstelling ervaren", zegt trainer Peter Bosz.

"De beker was belangrijk voor ons. Dus dat is een tik. Ook omdat je een uur lang gewoon goed speelt. Dan is er ineens dat moment met de strafschop en de rode kaart. De teleurstelling is er dus nog steeds, maar je moet het achter je laten. De volgende, belangrijke, wedstrijd staat weer op het programma", richt Bosz zijn blik op de website van Vitesse op de toekomst.

'Geen crisis'
De oefenmeester weigert nog steeds om te spreken van een crisis. "Omdat we woensdag goed en met lef hebben gevoetbald, vind ik dat het woord crisis niet van toepassing is op ons spel", beargumenteert hij. "Als je kijkt naar de stand op de ranglijst, dan is die met een twaalfde plaats zorgwekkend."

"Maar clubs in crisis durven vaak minder in een wedstrijd, spelers gaan zich verstoppen en er wordt gewisseld van systeem. Na Heerenveen hebben de jongens het goed opgepakt. We hebben gedomineerd en kansen gecreeërd. Het probleem is alleen dat we de kansen missen. Daar moeten we aan werken", besluit Bosz.

Tegen Ajax, dat door Vitesse met 0-4 uit de KNVB Beker gekegeld werd, moet Bosz het doen zonder aanvoerder Guram Kashia. Hij is geschorst na zijn rode kaart tegen Groningen. Dan Mori zal hem waarschijnlijk vervangen in het hart van de defensie. Denys Oliinyk en Piet Velthuizen zijn vraagtekens.