NAC met invloeden van Ajax en PSV op jacht naar lijfsbehoud: Dat zou je zeggen
"We zijn nog steeds wel bezig, want de markt is nog niet gesloten"

NAC met invloeden van Ajax en PSV op jacht naar lijfsbehoud: "Dat zou je zeggen"

30-01-2015 14:05

NAC Breda gaat in de tweede seizoenshelft een zware strijd tegen degradatie tegemoet. In dat kader staat zaterdagavond een uitermate belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg van Robert Maaskant gaat op bezoek bij concurrent Excelsior.

Als nummer zeventien heeft NAC de punten keihard nodig. "Wij zullen toch ergens moeten gaan verrassen", weet Maaskant ook. "En dan zal je ook je uitwedstrijden af en toe moeten winnen. Dus ja, het is wel degelijk een finale. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons."

De derby tegen Willem II leverde afgelopen weekend een punt op. Verdedigend had NAC het prima voor elkaar, maar aanvallend liet men nauwelijks iets zien. "Het is wel de bedoeling om meer naar voren te spelen", zegt Gil Swerts tegen Omroep Brabant. "We hebben snelheid voorin met Tighadouini, Fernandez en Sarpong. Die jongens moeten we in stelling brengen en dan moeten zij het voor ons afmaken. Daar is zeker op getraind."

De aanwinsten van deze maand moeten NAC uiteindelijk voor degradatie behoeden. Met spelers als Dirk Marcellis (AZ), Guyon Fernandez (transfervrij), Ruben Ligeon (Ajax) en Menno Koch (PSV) zou lijfsbehoud een feit moeten zijn.

Maaskant: "Dat zou je zeggen, ja. Maar veel meer konden we ook niet. We zijn nog steeds wel bezig, want de markt is nog niet gesloten. We zijn dus nog op zoek naar versterkingen. Maar dit zijn basisjongens, jongens die NAC absoluut sterker maken."