Chagrijnige Rutten gooit de handdoek en geeft titel op: 'Komt door PSV en Ajax'
"Ik ben langer chagrijnig geweest dan normaal"

Chagrijnige Rutten gooit de handdoek en geeft titel op: 'Komt door PSV en Ajax'

30-01-2015 14:21
5

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft de doelstelling van de clubleiding overboord gegooid. De Rotterdammers strijden dit seizoen niet langer om de titel, moest Rutten vrijdagmiddag toegeven.

"Meespelen om de titel is onmogelijk, doordat PSV en Ajax ongelooflijk veel punten pakken in vergelijking met vorig jaar", zegt Rutten tegen Voetbal International. "We moeten dat accepteren en gewoon de eerst volgende wedstrijd winnen, om zo hoog mogelijk te eindigen."

Feyenoord gaat nu voor de tweede plek, wat een evenaring van afgelopen seizoen zou zijn en deelname aan de voorronde van de Champions League oplevert. "Er zijn nog 45 punten te verdienen. Daar gaan we voor", aldus Rutten, die niet erg veel moeite had met het aanpassen van de doelstelling.

Meer moeite kostte het om de Klassieker van zondag te evalueren. "Ik ben langer chagrijnig geweest dan normaal. Ik moest deze wedstrijd verwerken, had ook geen energie om 'm terug te kijken. Dat heb ik eigenlijk nooit."

Feyenoord staat nu derde, op acht punten van nummer twee Ajax. De voorsprong op de nummer vijf (AZ), een plek die aan het einde van het seizoen play-offs betekent, is slechts drie punten.