'Irritante' Mourinho krijgt bak kritiek uit Manchester: Dat is het grappige
"Het werkt averechts"

'Irritante' Mourinho krijgt bak kritiek uit Manchester: "Dat is het grappige"

30-01-2015 14:56
3

Paul Scholes begrijpt niet waar José Mourinho langs de lijn mee bezig is. Het clubicoon van Manchester United ziet de manager van Chelsea wekelijks flink tekeer gaan en daar bewijst hij zichzelf en zijn spelers geen dienst mee.

Mourinho was afgelopen week tijdens de bekerwedstrijd tegen Liverpool (1-0) bijna voortdurend met de vierde man in conclaaf. Scholes snapt daar niets van. 'Mensen denken graag dat Ferguson heel vaak commentaar had, maar geloof me nou, hij wist precies hoe hij de juiste momenten moest kiezen', begint hij in zijn column in de London Evening Standard.

''Tijdens het duel met Liverpool had ik niet het gevoel dat Mourinho dat ook deed. Het leek er meer op dat hij negentig minuten lang en in de verlenging het idee had dat hij zelf de scheidsrechter was', vervolgt Scholes, die denkt dat The Special One niets met zijn gedrag opschiet. 'Het grappige is: hoe vaker hij het doet, hoe meer scheidsrechters geneigd zullen zijn om hem te negeren. Als je de hele wedstrijd staat te zeuren bij een official, dan heeft dat snel gevolgen voor je reputatie en laten ze je straks links liggen omdat je irritant bent. Het werkt averechts.'