Cocu is bezig met versterking en countert De Boer: Gaan allebei struikelen
"Het gaat te ver om PSV zo neer te zetten"

Cocu is bezig met versterking en countert De Boer: "Gaan allebei struikelen"

30-01-2015 15:15
5

Ook PSV is vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog bezig met versterkingen. Dat bevestigde Phillip Cocu in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Willem II. "Nu hebben we maar vier aanvallers, voor drie posities."

Volgens De Telegraaf stelde Cocu dat het noodzakelijk is dat er nog een speler bij komt. Op de clubsite wil hij er echter niet al te veel over kwijt. "Ik kan daar weinig over zeggen, het is moeilijk in te schatten. Maar we hebben nu maar vier aanvallers en dat is krap. Ik vind dat we een versterking nodig hebben. Maar ik zeg niet dat het een externe versterking is."

Ajax-collega Frank de Boer liet eerder op de dag al optekenen dat hij verwacht dat PSV nog wel ergens punten gaat laten liggen. "Maar ik denk dat beide ploegen nog wel eens gaan struikelen", counterde Cocu. "We gaan allebei nog punten laten liggen. Het draait vooral om het beperken van de schade. Wij moeten zorgen dat wij de ploeg zijn die de minste punten gaat verspelen."

Tegen Willem II kan de oefenmeester nog geen beroep doen op Jorrit Hendrix, die wel weer op de weg terug is. Jetro Willems is er na een schorsing en ziekte wel weer bij. Intussen moest Cocu zich verdedigen voor het voetbal dat hij zijn ploeg laat spelen.  

Critici vinden dat PSV te veel op de counter gokt en zelf het spel niet kan maken. Cocu: "Ik ben het daar niet mee eens. Je moet als team naar je kwaliteiten spelen, want dan win je wedstrijden. En daar gaat het uiteindelijk om. Maar het gaat te ver om PSV neer te zetten als counterploeg die op z’n eigen helft bivakkeert."