Rutten enorm onder de indruk: In mijn ogen zou hij niet misstaan in Oranje
Feyenoord-coach kijkt uit naar deadline

Rutten enorm onder de indruk: "In mijn ogen zou hij niet misstaan in Oranje"

30-01-2015 15:36
2

Het is plotseling onrustig bij Feyenoord, waar Tonny Vilhena mogelijk deze transferperiode nog vertrekt. Trainer Fred Rutten hoopt dat al het gedoe snel achter de rug is.

Het gonst inmiddels van de geruchten over spelers die komen en gaan. Naast Vilhena worden ook Terence Kongolo, Sven van Beek, Lex Immers en Mitchell te Vrede met clubs uit het buitenland in verband gebracht. "Gelukkig is maandag de deadline, dan is dat ook weer gebeurd", reageert Rutten bij RTV Rijnmond.

"Ik ben blij dat Jordy (Clasie, red) blijft, hij is belangrijk voor dit Feyenoord. Ook in zijn aanvoerdersschap groeit hij", zoekt de coach naar positieve berichten. "Jordy laat zien dat hij een heel grote speler aan het worden is in Nederland. In mijn ogen zou hij niet misstaan in het Nederlands elftal.

Rutten erkende vrijdag dat voor Feyenoord na het gelijkspel van vorige week tegen Ajax (0-0) de titel geen optie meer is. Het is volgens hem zaak zo hoog mogelijk te eindigen.

"Onze doelstelling was om mee te strijden om het kampioenschap", aldus Rutten. "In theorie is het gezien de punten die nog te halen zijn mogelijk, maar als je realistisch bent wordt dat heel moeilijk. Wij moeten dat accepteren en de knop omdraaien. Dat kan alleen door ons telkens op de eerstvolgende wedstrijd te richten en die te winnen."

Feyenoord moet de eerste stap naar de hoogst mogelijke positie zondag zetten in het thuisduel met ADO Den Haag. Daar tellen alleen de drie punten. "Ik vind dat wij behoorlijk uit de winterstop zijn gekomen. We hebben de lijn doorgetrokken dus. Ik zie weinig tot geen aanleiding om alles omver te gooien, dat is niet nodig. Het team ontwikkelt zich goed."