Kali gaat met harde klap veel te ver: Ik wil elk duel, elke partij winnen
Kali beboet

Kali gaat met harde klap veel te ver: "Ik wil elk duel, elke partij winnen"

30-01-2015 17:07
10

Anouar Kali vindt dat hij donderdagmorgen op de training van FC Utrecht te ver is gegaan. Tijdens de oefensessie sloeg hij ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak.

"Ik wil elk duel, elke partij, elke wedstrijd winnen. Daarin ga ik ver, maar nu ben ik te ver gegaan. Ik aanvaard de consequenties die de technische staf en de clubleiding aan deze grote misstap verbinden. Dit had niet mogen gebeuren, daar ben ik mij volledig van bewust", zegt Kali op de website van de club.

Na de training heeft Kali zijn excuses aangeboden. "Dat mij wordt ontnomen dat ik kan trainen en spelen voor FC Utrecht, doet mij veel pijn. Want dat is juist waarvoor ik hier ben gekomen", zegt het slachtoffer. "Ik ken Anouar, weet dat hij een winnaar en een strijder is. Met zijn inzet en karakter ben ik altijd blij. Dat hij dit nooit zo heeft bedoeld, weet ik wel zeker. Hij heeft zijn excuses bij mij gemaakt en ik heb die geaccepteerd."

Wilco van Schaik, algemeen directeur bij FC Utrecht, laat weten dat Kali is gestraft. "Anouar heeft die maatregel geaccepteerd en daarmee is het incident afgesloten. Het boetebedrag komt conform ons beleid geheel ten goede aan de maatschappelijke projecten die wij uitrollen op de basisscholen in de provincie."