Gepijnigd Ajax wil signaal afgeven in 'cruciaal' duel: Geen reden tot paniek
"Het belangrijkste is dat we ons spel weer terugkrijgen"

Gepijnigd Ajax wil signaal afgeven in 'cruciaal' duel: "Geen reden tot paniek"

30-01-2015 20:24
4

Ajax speelt aankomende zondag de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen in het bekertoernooi met liefst 0-4 in Amsterdam. Ajax is derhalve gewaarschuwd, weet ook aanvoerder Niklas Moisander. De Fin stelt dat het spel van Ajax op dit moment niet goed genoeg is.

Tegen Feyenoord kwam Ajax goed weg met een 0-0 eindstand. "Je hebt altijd mindere wedstrijden. Maar het deed pijn omdat het De Klassieker en dus een hele belangrijke wedstrijd was. Daar zit je dan misschien twee dagen mee, maar vanaf woensdag ging de focus op Vitesse", zegt Moisander in gesprek met Ajax TV.

De centrumverdediger zag dat Ajax niet goed drukzette, waardoor Feyenoord ruimte kreeg om te voetballen. "Het is natuurlijk jammer dat we puntenverlies hebben geleden. Maar we spelen slecht. Dus het belangrijkste is dat we ons spel weer terugkrijgen, dat we goed gaan voetballen. Daar winnen we wedstrijden mee." Door de 0-0 tegen Feyenoord liep de achterstand op koploper PSV op.

"Zes punten is iets te veel. Maar het kan natuurlijk altijd nog, want het seizoen is lang. Er is geen reden tot paniek", vervolgt Moisander. Vitesse-uit is voor Ajax echter geen gemakkelijke pot. "De wedstrijd is cruciaal, zeker na afgelopen zondag. We mogen geen puntenverlies meer lijden. Daarom is het belangrijk dat we goed spelen, zo geven we ook een signaal af aan de concurrent. Maar het is voor ons een lastige wedstrijd, dat heeft Vitesse in de beker wel laten zien."