Emanuelson kan zich rijk rekenen na melding van 'derde Italiaanse club'
Atalanta Bergamo meldt een akkoord met Emanuelson

Emanuelson kan zich rijk rekenen na melding van 'derde Italiaanse club'

30-01-2015 20:07
1

Urby Emanuelson hoopt zijn carrière een nieuwe impuls te geven bij Atalanta Bergamo. De oud-speler van Ajax en AC Milan komt over van AS Roma, waar hij nauwelijks speeltijd kreeg.

De 28-jarige Amsterdammer traint al een paar dagen mee met de selectie van trainer Stefano Colantuono en ondertekent op korte termijn een contract bij de nummer vijftien van de Italiaanse voetbalcompetitie. Dat maakte Atalanta vrijdag op de website bekend.

Wedden

Meer odds

De linkspoot, die zeventien keer voor het Nederlands elftal uitkwam, speelt sinds begin 2011 in Italië. Na drieënhalf jaar bij AC Milan, met tussendoor een verhuurperiode bij Fulham, stapte de linkervleugelspeler afgelopen zomer over naar AS Roma.

In de Italiaanse hoofdstad bleef zijn inbreng echter beperkt tot twee competitiewedstrijden. Trainer Rudi Garcia schreef Emanuelson bovendien niet eens in voor de Champions League. Atalanta staat momenteel op de vijftiende plek in de Serie A. Onlangs liet de coach van de nieuwe club van Emanuelson al weten dat hij de hoofdpersoon graag wilde verwelkomen. (ANP)